0741339339
Sună acum!

Incarcare...

Contact Info

Str. Brailei nr. 165 b, Bl. A2-A3, Galați

Your Cart

No products in the cart.

Ce cauți?

Detalii serviciu

Un panou solar fotovoltaic convertește energia luminoasă provenită din razele solare în energie electrică utilizabilă cu ajutorul celulelor fotovoltaice.

Pe măsură ce combustibilul fosil devine tot mai puțin și mai costisitor, oamenii se orientează tot mai mult către energia solară.

Energia solară este o sursă de energie pe care omenirea o consideră inepuizabilă și pe care o putem exploata prin intermediul sistemelor fotovoltaice.

Perspectiva pentru energia solară în România este una pozitivă, deoarece în ultimii ani s-au înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea si implementarea sistemelor de energie solară precum: numeroase parcuri solare și instalații fotovoltaice au fost construite în diverse regiuni ale țării contribuind la creșterea capacității de producție a energiei solare.

În general, după modul lor de funcţionare sistemele fotovoltaice se împart în: On-Grid, Off-Grid și  Hibride .

Sistemele fotovoltaice on-grid.

Sistemele fotovoltaice on-grid sunt sistemele care se conectează la rețeaua publică. Acestea produc energie electrică pe durata zilei, când soarele strălucește, iar această energie se folosește în cadrul locuinței unde ele sunt instalate, pe măsură ce este produsă. Când produc mai multă energie decât este necesar, pompează surplusul în rețeaua publică deasemenea când consumul de curent electric  este mai mare în locuința unde sunt instalate decât produc aceste sisteme, diferența de energie  este acoperită din rețeaua publică. Din acest motiv, dacă folosești un sistem fotovoltaic on-grid trebuie să închei un contract și cu unul dintre furnizorii de energie electrică deoarece în zilele mai puțin însorite sau pe timpul nopții să poți beneficia de energie electrică.

Sistemele fotovoltaice off-grid.

Spre deosebire de sistemele on-grid, sistemele off-grid sunt prevăzute cu acumulatori puternici care acumulează energia produsă de panourile fotovoltaice, care nu a putut fi consumată în cadrul locuinței, și o păstrează acolo până este nevoie de ea.

Sistemele fotovoltaice hibrid.

Acestea oferă posibilitatea de a consuma energia electrică înmagazinată în sistem, ori cea din rețeaua publică, oferă posibilitatea de a încărca acumulatorii sistemului cu energie electrică de la rețeaua publică, pe timp de noapte, astfel încât să fii mereu pregătit pentru orice situație, și oferă posibilitatea de a stoca surplusul de energie produsă și nefolosită.

În concluzie sistemele fotovoltaice hibrid  reprezintă totuși soluția cea mai avantajoasă pe termen lung. 

Hai sa discutam despre Instalatii fotovoltaice